Favori Yapı » Asma Tavan » Hesaplamalar

Asma Tavan Modelleri

Taşıyıcı Sistemler

Şimdi Hesapla

Renkli Alçı Paneller

Şimdi Hesapla

Antibakteriyel Alçı Paneller

Şimdi Hesapla

Karopan Premium

Şimdi Hesapla

Armstrong Levhalar

Şimdi Hesapla

PVC Paneller

Şimdi Hesapla

Akustik Paneller

Şimdi Hesapla

Tüm Markalarımızla

Asma Tavanda Dünya’nın Markası Türkiye’nin FAVORİ’siyiz.

Asma Tavan Hesaplama & Analiz Hakkında Sıkça Sorulanlar

Estetik görünüm için birebir olması, kullanış kolaylığı, ekonomik ve ergonomik, avantajı, kolay montaj ve demotaj özellikleri gibi artılara sahip olması dolayısıyla birçok farklı mekanda tercih edilen asma tavan bilinen bir diğer adıyla ters tavan hakkında asma tavan analizi sıklıkla karşılaştığımız soruların başında gelmektedir. 

Biz Favori Yapı ailesi olarak, asma tavan sektöre yön veren lider firma olup en özgün tavan tasarımlarımızla yanınızdayız. Ürünlerimizdeki kalite algısını, müşteri memnuniyeti ve tekrar tercih edilebilirliği sürekli yapmış olduğumuz araştırma geliştirme çalışmalarıyla destekleyerek çeşitli türdeki yapılar için birbirinden farklı asma tavan çözümleri üretiyoruz. 

Asma Tavan Malzeme Analizi konusunda hazırlamış olduğumuz hesaplama&analiz aracını kullanarak dilediğiniz verilere ulaşabilir hangi üründen ne miktarda ihtiyacınız olduğunu bir ustaya danışmadan tespit edebilirsiniz. 

Gün geçtikçe gelişen teknolojiyle birlikte estetik zevklerin de değişip yenileştiği bilinen bir gerçektir. Asma tavan evlerimizde, yuvalarımızda, ofislerimizde, toplu kullanım alanlarında, otellerde, hastanelerde ve daha sayamayacağımız birçok alanda severek tercih edilen; kişinin ve müşterilerin kendilerini daha değerli hissetmesine katkı sağlayacak estetik amaçlı olduğu kadar ses ve ısı yalıtımı için kullanılan dekoratif ürünlerdir. 

Sık tercih edilmesinin sebepleri arasında göze hitap etmesi, kolay montaj ve demontaj imkanı ve ekonomik olması gösterilebilir. Sizlerden aldığımız sorulardan, sorgulardan hazırladığımız  yazılarımızda akıllarda oluşan asma tavan hesaplama işlemlerinin nasıl yapılacağına dair harika bir rehber oluşturduk.  İhtiyaç duyulan malzemenin hesaplanması ölçümlere dayanmaktadır. Dolayısıyla öncelikli olarak doğru bir ölçüme ihtiyacınız vardır.

Zaman içerisinde çeşitlenen modeller, yeni teknoloji ile farklılaşan, değişen dekorasyon önerilerini besleyen asma tavan, ters tavan uygulamaları kullanıcılarını mutlu ve memnun eden modelleriyle kullanıcılarına sunulmaktadır. Kullanıcıların daha güzel dekor elde etmesini sağlayan asma tavan modellerinin analizi kısmı kullanıcıları en çok düşündüren ve arada bırakan mevzudur. 

Asma tavan yalnızca dekoratif amaçlı değil ısı ve ses yalıtımı için de tercih edildiğinden kullanıcılarına oldukça çok çözüm önerileri sunmaktadır. Sahip olduğunuz alanın boyutlarını ölçümlemeniz ardından asma tavan uygulaması yaptırmak istediğiniz modeli seçmelisiniz. İhtiyaç duyulan malzemenin hesaplanması doğru şekilde alanın analiz edilmesine dayanmaktadır. Dolayısıyla öncelikli olarak doğru bir ölçüme ihtiyacınız vardır. Alanı metre kare cinsinden ölçtükten sonra dilediğiniz modele erişerek asma tavan analizini gerçekleştirebilirsiniz. 

Asma tavan analizi yapmanın birinci ve öncül kuralı asma tavan uygulaması yaptırmak istediğiniz alanın metrekare cinsinden boyutlarının hesaplanmasıdır. Çünkü metrekare bazında değişen ve ihtiyaç duyulan malzemeler ancak doğru hesaplama ardından ulaşılabilir. Karopan, akustik asma tavan, metal asma tavan, genişletilmiş metal mesh asma tavan, renkli alçı paneller, baffle asma tavan, taşyünü alçı paneller, antibakteriyel alçı paneller için ne miktarda malzemeye ihtiyaç duyduğunuzun analizi için tercih ettiğiniz modelin hesaplama&analiz sayfasına giderek gerekli malzeme bilgisine ulaşabilirsiniz. 

Brüt, “kesinti olmaksızın, kesintisiz” anlamına gelir, bu nedenle tavanın brüt alanı ışıklar, aspiratör fanlar ve diğer tüm donanımlar dahil toplam tavan alanıdır. Genellikle brüt taban alanıyla eşleşir ve aynı şekilde hesaplanır. Tavan alanı zemin ile eşleştiğinde, alanı daha erişilebilir olan zemini ölçerek belirlemek mümkündür, ancak ölçümlerin tavan veya zemin seviyesinde alınmasına bakılmaksızın yöntem aynıdır.

  • Köşeden köşeye ölçü alarak dikdörtgen bir odada tavanın uzunluğunu ve genişliğini belirleyin. Brüt tavan alanını elde etmek için uzunluğu genişlikle çarpın. Örneğin, 6 metre genişliğinde ve 3 metre uzunluğunda olan bir odanın brüt tavan alanı 18 metrekaredir. 6 *3 = 18 m2
  • Eğer odanız asimetrik ise düzensiz şekilli tavanları birden fazla dikdörtgene bölün. Gerekirse tavanı üçgenler ve daireler gibi diğer normal şekillere de bölün. Normal bir şeklin alanını hesaplamak, düzensiz bir şeklin alanını hesaplamaya çalışmaktan çok daha kolay olacaktır. Tavanın her bir bölümünün alanını belirleyin ve ardından brüt tavan alanını elde etmek için bulduğunuz değerleri toplayın. 
  • Zemin şekli ve boyutu tavanınkilere uyuyorsa, zemini ölçmek hem daha kolay hem de daha güvenlidir.
  • Kullanmak istediğiniz asma tavan dekorasyonuna göre ayrıcalıklı ölçü almanız gerekecektir. Örneğin aydınlatma sistemi olan bir asma tavan dekorasyonu planlıyorsanız, dilediğiniz, istediğiniz ölçü ve büyüklükte kiriş bölgelerini belirlemelisiniz.

Karopan Asma Tavan modüler asma tavan sistemlerinde kullanılan ön yüzeyi PVC vinil, arka yüzeyi alüminyum folyo kaplı alçı asma tavan panelleridir. Karopan asma tavan modelleri ekonomik olması özelliğiyle de bir adım öne çıkmaktadır. Bütçenize uygun olarak yapacağınız seçimlerle birlikte kendi alanınızın mimarı yine siz olabilirsiniz. Peki karopan alçı panel nasıl hesaplanır? Gelin birlikte bakalım:

Karopan Hesaplama sayfamızdan ulaşabileceğiniz gibi, 30-60, 60-60, 60-120 boyutlarında olan karopan alçı panellerimizden seçeceğiniz panel ölçüsüne göre, asma tavan uygulamak istediğiniz odanın tavan metrekaresini girmeniz gerekiyor. Tavan metrekaresini seçtikten sonra panel kalınlığını 7 mm 8 mm 9.5 mm ve 12.5 mm olarak dilediğiniz şekilde seçtiğiniz takdirde, hesaplama aracımız sizlere ihtiyacınız olan ürün miktarlarını otomatik olarak getirecektir. Kaç paket alçı panele ihtiyacınız olduğu, FVP T24 ana taşıyıcı 360 için kaç boy kullanılması gerektiği, FVP T24 Tali Taşıyıcı 120 için kaç boy kullanılması gerektiği, FVP T24 Tali Taşıyıcı 60 için kaç boy ihtiyacınız olduğu, FVP L köşe profili 300 cmiçin kaç boy kullanılması gerektiği, 50 cm’lik askı teli, çelik dübel ve askı yayından kaçar tane ihtiyacınız olduğu sizlere sunulmaktadır.

Gelişen teknolojiyle birlikte her geçen gün yenilenerek devam eden dokorasyon sektöründe clip-in tavan kullanımı çığ gibi büyümeye devam etmektedir.  Klipin tavan profil veya yaylı T şeklinde güvenli bir şekilde geçmesini sağlamak için mükemmel bir şekilde yükseltilir, borulanır ve durdurulur, ancak tek tek karoların sorunsuz bir şekilde sökülmesine olanak tanır. Karoların kare ve pahlı kenar çeşitleri mevcut olup 0.6 / 0.7mm kalınlığında alüminyum ve 0.5mm kalınlığında galvaniz ve rulodan yapılmıştır. Üstün bir son kat vermek için kesintisiz bir boya hattı üzerine kaplanmıştır. Çekici renkler, yüzeyler ve perforasyonlarda karolarda geniş bir klips yelpazesine sahibiz. Klipin tavan panelleri 600x600mm ve 600x1200mm boyutlarında mevcuttur.

Klipin asma tavan analizi için asma tavan uygulaması yaptırmak istediğiniz alanın metrekare cinsinden boyutları metal asma tavan analiz hesaplama sayfasına yazarak ihtiyacınız olan bilgileri elde edebilirsiniz. 

Akustik Tavan Hesaplama

Akustik panel ve levhalar, dekoratif uzun ömürlü ve ekonomik çözümler sunarak mekanlarınıza farklılık katar. Ses yutma özelliği ve üzerindeki değişik perforasyon seçenekleriyle rahat ve yönsüz montaj imkanı sağlamaktadır. Akustik alçı paneller beyaz, siyah ve kanallı T 24 taşıyıcı profiller ile kolay montaj edilebilir. Panellerin demontajı da kolaydır. Alçı levha ebatıyla üretilen boyasız akustik alçı levhalar asma tavan, bölme ve giydirme duvar uygulamalarında alçı levha profilleri ile uygulanabilirliği ve tekrar boyanabilirliğiyle ön plana çıkmaktadır.

Sound Panel Hesaplama sayfamızdan ulaşabileceğiniz gibi, 60-60 boyutlarında olan akustik tavan panellerimizden seçeceğiniz panel ölçüsüne göre, asma tavan uygulamak istediğiniz odanın tavan metrekaresini girmeniz gerekiyor. Tavan metrekaresini seçtikten sonra panel kalınlığını 7 mm 8 mm 9.5 mm ve 12.5 mm olarak dilediğiniz şekilde seçtiğiniz takdirde, hesaplama aracımız sizlere ihtiyacınız olan ürün miktarlarını otomatik olarak getirecektir. Kaç paket alçı panele ihtiyacınız olduğu, FVP T24 ana taşıyıcı 360 için kaç boy kullanılması gerektiği, FVP T24 Tali Taşıyıcı 120 için kaç boy kullanılması gerektiği, FVP T24 Tali Taşıyıcı 60 için kaç boy ihtiyacınız olduğu, FVP L köşe profili 300 cm için kaç boy kullanılması gerektiği, 50 cm’lik askı teli, çelik dübel ve askı yayından kaçar tane ihtiyacınız olduğu sizlere sunulmaktadır.

FVP Metal Panel Hesaplama

Ben metal görünümü şıklığının savunucusuyum diyenlerdenseniz her türlü mimari tasarım ve projeye uygun, uzun ömürlü deformasyona dirençli metal asma tavan panelleri tercih etmelisiniz. Her türlü mimari tasarım ve projeye uygun, uzun ömürlü deformasyona dirençli metal asma tavan paneller için hesaplamayı şu şekilde yapabilirsiniz.

FVP Metal Panel Hesaplama sayfamızdan ulaşabileceğiniz gibi; Clip-on, Clip-in, Lay-in, Lay-on şeklinde farklı metal türlerinden seçeceğiniz metal panel ölçüsüne göre, asma tavan uygulamak istediğiniz odanın tavan metrekaresini girmeniz gerekiyor. Tavan metrekaresini seçtikten sonra seçeceğiniz FVP T-24 veya FVP 60-60 Taşıyıcıdan dilediğiniz şekilde seçtiğiniz takdirde, hesaplama aracımız sizlere ihtiyacınız olan ürün miktarlarını otomatik olarak getirecektir. Kaç paket alçı panele ihtiyacınız olduğu, FVP T24 ana taşıyıcı 360 için kaç boy kullanılması gerektiği, 300 cm’lik taşıyıcı profiline kaç adet ihtiyacınız olduğunu, C Köşe Profiline ne miktarda ihtiyacınız olacağını, kaçar adet ekleme parçasına, askı maşasına, birleştirme klipsine, kenar takozuna, askı teli ve çelik dübele gereksinim duyacağınız bir bir sizlere sunulmaktadır.

FVP Taşıyıcı Sistem Hesaplama

Tavan taşıyıcı sistemler estetik görünümü, sağlamlığı, hızlı montaj ve demontaj özellikleriyle projelerinizin taşıyıcısı olacaktır.

  • FVP T24 Serisi Taşıyıcı Sistem

FVP T 24 taşıyıcı profil sistemi 3,60 ana taşıyıcı, 120 ve 60 tali taşıyıcı, çevre profili ve askı takımından (askı teli, çelik dübel, askı maşası) oluşur. FVP T 24 Taşıyıcı Profil Sistemleri, Karopan, Sound, Metal, Colorpan, Pan Hygienic, Taş Yünü, Pvc, Cam Yünü, Kaya Yünü ve Ahşap Panel gibi tüm panellere uygundur.

  • FVP Clip-in Taşıyıcı Sistem

FVP Clip-in taşıyıcı profil sistemi taşıyıcı profil, çevre profili ve askı takımından (askı maşası, klips, ekleme parçası, askı teli, çelik dübel ve kenar takozu) oluşur. Gizli taşıyıcılı sistem olarak bilinen Clip-in taşıyıcı sistem galvaniz ve alüminyum metal panellerin montajında kullanılır.

  • FVP 800 Serisi Taşıyıcı Sistem

FVP taşıyıcı ailesinin yeni ve en şık ürünü FVP Kanallı Taşıyıcı Sistemleri tüm panellerle üst düzeyde uyum sağlarken, kullanıldığı her projeye üstün bir estetik katar.

  • FVP T15 Ultra Line Taşıyıcı Sistem

Ultra Line taşıyıcı profil sistemleri, estetik görünümü, sağlamlığı, hızlı montaj ve demontaj özellikleriyle öne çıkmaktadır. T-15 Sistem sarkmalı panellerle uyumludur. FVP Metal Paneller, Sound Pannels Wood ve Taş Yünü panellerle uyumu ile göz doldurmaktadır.

  • CKM 412 Anti-Seismic Seri

Anti-sismik deprem dayanımı tasarımı özel olarak geliştirilmiş birleşim yerleri birbirine tam olarak geçmekte ve deprem gibi dış etkilerden dolayı ızgaranın kolay düşmesini engellemektedir. Gerilme gücü (gerilme direnci ve basınç direnci) 80 KGf (180lb)’ye ulaşabilmekte ve ASTM E580 standardını karşılamaktadır. CKM 412 serisi taşıyıcıların diğer sıradan anti-sismik taşıyıcılara kıyasla montaj ve demontajı çok daha kolaydır.

FVP Taşıyıcı Sistem Hesaplama sayfamızdan ulaşabileceğiniz gibi; CKM Anti Seismic, Clip-in, FVP 800, T-15, T-24 şeklinde farklı taşıyıcı sistem türlerinden seçeceğiniz taşıyıcı sisteme göre, asma tavan uygulamak istediğiniz odanın tavan metrekaresini girmeniz gerekiyor. Tavan metrekaresini seçtikten sonra hesaplama aracımız sizlere ihtiyacınız olan ürün miktarlarını otomatik olarak getirecektir. T-24 veya FVP 60-60 Taşıyıcıdan dilediğiniz şekilde seçtiğiniz takdirde, hesaplama aracımız sizlere ihtiyacınız olan ürün miktarlarını otomatik olarak getirecektir. Kaç paket alçı panele ihtiyacınız olduğu, FVP T24 ana taşıyıcı 360 için kaç boy kullanılması gerektiği, 300 cm’lik taşıyıcı profiline kaç adet ihtiyacınız olduğunu, C Köşe Profiline ne miktarda ihtiyacınız olacağını, kaçar adet ekleme parçasına, askı maşasına, birleştirme klipsine, kenar takozuna, askı teli ve çelik dübele gereksinim duyacağınız bir bir sizlere sunulmaktadır.

 

Colorpan Hesaplama

Modüler asma tavan sistemlerinde kullanılan ön yüzeyi PVC vinil, arka yüzeyi alüminyum folyo kaplı alçı asma tavan panelleridir. Colorpan renkli paneller ile mekanlarınıza, mimari uygulamalarınıza estetik ve farklılık katacaktır.

 Colorpan Hesaplama sayfamızdan da ulaşabileceğiniz gibi; 30-60, 60-60 boyutlarında olan colorpan alçı panellerimizden seçeceğiniz panel ölçüsüne göre, asma tavan uygulamak istediğiniz odanın tavan metrekaresini girmeniz gerekiyor. Tavan metrekaresini seçtikten sonra panel kalınlığını 7 mm 8 mm 9.5 mm ve 12.5 mm olarak dilediğiniz şekilde seçtiğiniz takdirde, hesaplama aracımız sizlere ihtiyacınız olan ürün miktarlarını otomatik olarak getirecektir. Kaç paket alçı panele ihtiyacınız olduğu, FVP T24 ana taşıyıcı 360 için kaç boy kullanılması gerektiği, FVP T24 Tali Taşıyıcı 120 için kaç boy kullanılması gerektiği, FVP T24 Tali Taşıyıcı 60 için kaç boy ihtiyacınız olduğu, FVP L köşe profili 300 cm için kaç boy kullanılması gerektiği, 50 cm’lik askı teli, çelik dübel ve askı yayından kaçar tane ihtiyacınız olduğu sizlere sunulmaktadır.

Pan Hygienic Panel Hesaplama

Pan Hygienic Asma tavan sistemlerinde kullanılan ön yüzeyi Bio Proof PVC, arka yüzeyi alüminyum folyo kaplı alçı asma tavan panelleridir. Pan Hygienic Panellerin Bio Proof PVC kaplamasının belgelenmiş anti bakteriyel özelliği projenize değer katar. Pan Hygienic alçı panellerin hastane, laboratuvar, mutfak, havuz ve duş gibi hijyen gerektiren mekanlar için tercih edilmesinde etkili olmaktadır. Pan Hygienic Paneller T-24 beyaz ve kanallı taşıyıcılar ile yapılan kombinasyonlarda tavanlara ayrı bir estetik katmaktadır.

Pan Hygienic Panel Hesaplama sayfamızdan da ulaşabileceğiniz gibi; 30-60, 60-60 boyutlarında olan antibakteriyel alçı panellerimizden seçeceğiniz panel ölçüsüne göre, asma tavan uygulamak istediğiniz odanın tavan metrekaresini girmeniz gerekiyor. Tavan metrekaresini seçtikten sonra panel kalınlığını 7 mm  8 mm 9.5 mm ve 12.5 mm olarak dilediğiniz şekilde seçtiğiniz takdirde, hesaplama aracımız sizlere ihtiyacınız olan ürün miktarlarını otomatik olarak getirecektir. Kaç paket alçı panele ihtiyacınız olduğu, FVP T24 ana taşıyıcı 360 için kaç boy kullanılması gerektiği, FVP T24 Tali Taşıyıcı 120 için kaç boy kullanılması gerektiği, FVP T24 Tali Taşıyıcı 60 için kaç boy ihtiyacınız olduğu, FVP L köşe profili 300 cm için kaç boy kullanılması gerektiği, 50 cm’lik askı teli, çelik dübel ve askı yayından kaçar tane ihtiyacınız olduğu sizlere sunulmaktadır.

Taşyünü Alçı Panel Hesaplama

Taşyünü asma tavan, öğütülerek toz haline getirilmiş bazalt taşının birtakım kimyasal maddeler ilave edilerek elde edilen taşyününden yapılır. Taşyünü asma tavan; %54 miktarındaki bazal taşı, %36 miktarındaki kimyasal materyaller ve %10 miktarındaki geri dönüşüme sahip atık materyallerin 3.000 c° sıcaklıkta eritilmesiyle ve bu eriyik karışımın kalıplara dökülerek basınçla karşılaşmasıyla taşyünü asma tavan elde edilir. Taşyünü asma tavanlar farklı model ve ölçülerde imal edilebilmektedir. Karolajlı asma tavan sistemlerinde bilinen en gelişmiş ve en yaygın üründür. Şık ve estetik görünümü, kolay uygulanabilirliği ve ekonomik bir çözüm olmasıyla çok tercih edilir.  

Armstrong Alçı Panel Hesaplama sayfamızdan da ulaşabileceğiniz gibi, 60-60 boyutlarında olan taşyünü alçı panellerimizden seçeceğiniz panel ölçüsüne göre, asma tavan uygulamak istediğiniz odanın tavan metrekaresini girmeniz gerekiyor. Tavan metrekaresini seçtikten sonra panel kalınlığını 10 mm 12 mm 15 mm olarak dilediğiniz şekilde seçtiğiniz takdirde, hesaplama aracımız sizlere ihtiyacınız olan ürün miktarlarını otomatik olarak getirecektir. Kaç paket alçı panele ihtiyacınız olduğu, FVP T24 ana taşıyıcı 360 için kaç boy kullanılması gerektiği, FVP T24 Tali Taşıyıcı 120 için kaç boy kullanılması gerektiği, FVP T24 Tali Taşıyıcı 60 için kaç boy ihtiyacınız olduğu, FVP L köşe profili 300 cmiçin kaç boy kullanılması gerektiği, 50 cm’lik askı teli, çelik dübel ve askı yayından kaçar tane ihtiyacınız olduğu sizlere sunulmaktadır.

FVP PVC Asma Tavan Hesaplama

Modüler asma tavan sistemlerinde kullanılan ekonomik, plastik asma tavan panellerdir. FVP PVC Panellerin temizliği, bakımı, monte ve demontesi oldukça kolaydır. FVP PVC Paneller uzun ömürlü olmaları, her türlü mimari tasarım ve projeye uygun seçenekleri, deformasyona karşı dirençli olmaları ile tercih nedenidir. FVP PVC Paneller T-24 beyaz ve kanallı taşıyıcılar ile yapılan kombinasyonlarda tavanlara ayrı bir estetik katmaktadır. FVP PVC Paneller diğer ürünler ile kıyaslandığında ekonomik olmasıyla ön plana çıkmaktadır.

FVP PVC Asma Tavan Hesaplama sayfamızdan da ulaşabileceğiniz gibi; 60-60 boyutlarında olan taşyünü alçı panellerimizden seçeceğiniz panel ölçüsüne göre, asma tavan uygulamak istediğiniz odanın tavan metrekaresini girmeniz gerekiyor. Hesaplama aracımız sizlere ihtiyacınız olan ürün miktarlarını otomatik olarak getirecektir. Kaç paket alçı panele ihtiyacınız olduğu, FVP T24 ana taşıyıcı 360 için kaç boy kullanılması gerektiği, FVP T24 Tali Taşıyıcı 120 için kaç boy kullanılması gerektiği, FVP T24 Tali Taşıyıcı 60 için kaç boy ihtiyacınız olduğu, FVP L köşe profili 300 cm için kaç boy kullanılması gerektiği, 50 cm’lik askı teli, çelik dübel ve askı yayından kaçar tane ihtiyacınız olduğu sizlere sunulmaktadır.